Årsplan


BØRNEHAVEN SKOMAGERBAKKEN

skomagerbakken@skomagerbakken.dk

Årsprogram 2021

Vi har lavet et program med en god blanding af nye tiltag og vores faste traditioner. Vi vil have særlig fokus på selvhjulpenhed, fællesskab og relationer i gennem hele året. Vi vil arbejde med hvordan vi taler til/med hinanden og hvordan vi er gode venner, ved blandt andet at bruge ”fri for mobberi” materialet.

Vi har fokus på det godt børnehaveliv hvor alle kan trives og udvikle sig ud fra egne forudsætninger i vores fællesskab med plads til alle.

Vi vil som altid have fokus på naturen, hvor vi i det daglige vil nyde både stort og småt i det fri. Vi tager på tur i vores skov og følger naturens skiften og nyde at bevæge os på skrænter, stammer og andre udfordrende ting.

 Vi vil besøge skolelandbruget, hvor vi hjælper med at passe dyrene og følger med i livet derude 1 gang pr. måned.

Vi vil i hverdagen være åbne og nysgerrige på hvad børnegruppen interesserer sig for og følge deres spor og give os tid til at fordybe os med børnene.

Hele året arbejder vi med ”Fri for mobberi”, og holder bamsefest den 4 juni.

Januar, februar og marts fortsætter vi med "vintergrupperne". Mikro og mini vil bl.a. fordybe sig i rytmik, gåture i nærmiljøet, kreativitet, og maxierne være i skolegruppen og gå til svømning.

Fredag den 12 februar holder vi fastelavnsfest med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller. I ugerne op til laver vi pynt til vores fastelavnsris.

Børnehaven har lukket fredag den 12 marts da vi holder pædagogiskdag.

I ugerne op til påskefrokosten den 26 marts laver vi påskekurve, maler æg og laver påskepynt.

De sidste uger af april arbejder vi med skrald og genbrug. Vi deltager i Danmarks naturfrednings store affaldsindsamling.

Den 30 april er der afslutningsfest og tur for maxierne!

I maj måned tager vi imod nye børn og vi øver os i børnehave rutiner. Vi vil have fokus på højtlæsning, sang og bevægelse.

Den årlige Hus&have-dag er den 29 maj hvor vi glæder os til en arbejdsom og hyggelig formiddag med alle forældre og børn.

Dagen efter kr. himmelfartsdag, den 14 maj, holder børnehaven lukket.

I juni og juli nyder vi udelivet og vi vil især have fokus på kroppen, bevægelse, og kost.

Den 10. juni inviterer vi til bedsteforældredag, hvor vi glæder os til at se bedsteforældre til en hyggelig eftermiddag.

Sankt Hans heksen sendes afsted fra bålet den 24. juni.

Børnehaven holder sommerlukket i uge 29 og 30.

I august vil vi arbejde med emnet Natur fx fugle i vores have. 

I september vil vi igen lave "høst emne", hvor vi vil høste i egen have og børnenes haver. Emnet afsluttes med høstfest den 17. september.

I oktober vil temaet være ”Børn i gamle dage”, hvor vi vil fordybe os i livet som barn i Danmark i gamle dage.

I uge 41 deltager vi i ”bag for en sag” til fordel fra børnetelefonen.

Efter efterårsferien tager vi fat på vintergrupperne igen med blandt andet rytmik for mini og mikroerne, svømning og skolegrupper for maxierne.

Den 28. oktober har vi det årlige forældremøde og generalforsamling.

Vi starter juleforberedelserne med at hente juletræ den 26. november og bagefter spise risengrød.

I december skal vi klippe, klistre, besøge kirken og lave julehemmelighede. Vi holder julehygge for hele familien den 10. december om eftermiddagen og julefrokost for børnene den 17. december.

Børnehaven har lukket mellem jul og nytår.

 

Vi håber meget at alle vores planer med børnene bliver som beskrevet, men vi er nødt til at tilpasse vores program ud fra den nuværende corona situation.

VI glæder os til endnu et år i vores skønne børnehave