År 2023

Årsprogram 2023

År 2023Vi har lavet et program med en god blanding af nye tiltag og vores faste traditioner. Vi vil have særlig fokus på selvhjulpenhed, fællesskab og relationer i gennem hele året. Vi vil arbejde med hvordan vi taler til/med hinanden og hvordan vi er gode venner, ved blandt andet at bruge ”fri for mobberi” materialet.

Vi har fokus på det godt børnehaveliv hvor alle kan trives og udvikle sig ud fra egne forudsætninger i vores fællesskab med plads til alle.

Vi vil som altid have fokus på naturen, hvor vi i det daglige vil nyde både stort og småt i det fri. Vi tager på tur i vores skov og følger naturens skiften og nyde at bevæge os på skrænter, stammer og andre udfordrende ting.

Vi vil besøge skolelandbruget, hvor vi hjælper med at passe dyrene og følger med i livet derude 1 gang pr. måned.

Vi vil i hverdagen være åbne og nysgerrige på hvad børnegruppen interesserer sig for og følge deres spor og give os tid til at fordybe os med børnene.

Hele året arbejder vi med ”Fri for mobberi”, og holder bamsefest den 20 maj.

 

Vi har besluttet at grupperne kører hele året.

År 2023Mikro og mini vil bl.a. fordybe sig i rytmik, gåture i nærmiljøet, kreativitet, og maxierne være i skolegruppen og gå til svømning i perioden september-marts. Minierne vil være til tennis i samme periode.

Mandag den 20. februar holder vi fastelavnsfest med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller. I ugerne op til laver vi pynt til vores fastelavnsris.

I ugerne op til påskefrokosten den 31. marts laver vi påskekurve, maler æg og laver påskepynt.

Husk vi har lukket den 3,4 og 5 april.

Fredag den 28. april er der afslutningsfest og tur for maxierne!

Fredag den 5. maj er det Store Bededag og børnehaven er lukket.

Dagen efter kr. himmelfartsdag, den 19. maj, holder børnehaven lukket.

Den 24. maj inviterer vi til bedsteforældredag, hvor vi glæder os til at se bedsteforældre til en hyggelig eftermiddag.

I maj måned tager vi imod nye børn og vi øver os i børnehave rutiner. Vi vil have fokus på højtlæsning, sang og bevægelse. Fri for Mobberi i hele uge 21, som vi slutter af med Bamsefest den 26. maj.

Den årlige Hus & havedag er den 27. maj hvor vi glæder os til en arbejdsom og hyggelig formiddag med alle forældre og børn.

I juni og juli nyder vi udelivet og vi vil især have fokus på krop og bevægelse.

Sankt Hans heksen sendes afsted fra bålet den 23. juni.

Børnehaven holder sommerlukket i uge 28 og 29.

Årets sommerfest holder vi fredag den 1. september

I uge 41 skal vi øve cirkus sammen med Cirkus Søren. Han kommer 9, 10 og 11 oktober og vi har forestilling for forældre onsdag den 11. oktober kl. 16

I uge 41 deltager vi i ”bag for en sag” til fordel fra børnetelefonen.

Den 25. oktober har vi det årlige forældremøde og generalforsamling.

I december skal vi klippe, klistre, besøge kirken og lave jule-hemmeligheder. Vi holder julehygge med luciaoptog for hele familien den 8. december om eftermiddagen og julefrokost for børnene den 15. december.

Børnehaven har lukket mellem jul og nytår.

Vi glæder os til endnu et år i vores skønne børnehave.