De praktiske oplysninger

De praktiske oplysningerBestyrelsen. Børnehaven er en selvejende institution. Det vil sige, at børnehaven drives af en forening, hvis medlemmer er de forældre, der har indskrevet børn i Børnehaven. Foreningens juridiske grundlag er et sæt vedtægter, der er godkendt af byrådet. Foreningens medlemmer vælger en gang årligt en bestyrelse. Bestyrelsen har ansvaret for børnehavens drift, personale og økonomi. Bestyrelsen består af 5 forældre, lederen og en medarbejderrepræsentant.

Bolledag: Hver onsdag er det bolledag. Børnene skiftes til at medbringe boller. På tavlen i garderoben hænger en seddel hvor man skriver sig på.

Ferie. I forbindelse med ferier sætter vi en seddel op, hvor vi spørger om, hvem der kommer. Det er vigtigt at I svarer, og at I prøver at gøre det så oprigtigt I kan, så vi ved hvor mange børn, vi skal have personale til.

Forældremøde. Vi holder forældremøde hvert år i slutningen af oktober. Dette møde er en kombination af generalforsamling og forældremøde.

Kommende maxiforældre bliver inviteret til et kort møde, i foråret, hvor vi fortæller om det at være Maxi.

Frugt: Forældregruppen har en frugtkasse, hvor alle betaler 100 kr. pr md til frugt og maddag. Der betales via mobilepay.

De praktiske oplysningerGarderoben. Her skal altid være et sæt skiftetøj, overtøj og fodtøj, der passer til årstiden, så barnet kan lege ude i flere timer. Det er vigtigt, at I hjælper barnet med at holde orden på pladsen, så han/hun kan øve sig i at klare sig selv/finde sine ejendele. Det er også en god ide at skrive navn i tøj mv.

Vi sætter en besked på kassen hvis der mangler skiftetøj.

Når det er tid at opdatere garderober, hænger vi en seddel i døren.

Legetøjsdag hver fredag er det legetøjsdag – man må medbringe ET stykke legetøj. Legetøjet må ikke kunne sige lyde/spille musik eller lignende. Legetøjet SKAL kunne være i en tur rygsæk – altså ingen lange sværd (heller ikke teleskop), kæmpe bamser og andet.

Vi ved godt at børnene kan være meget kreative i forholde til at pakke ting sammen, men vær søde at respektere dette, så vi ikke behøver at stå med diverse konflikter.

Børnehaven er ikke ansvarlig for evt. ødelagt legetøj eller legetøj som bliver væk

Lukkedage Vi følger Furesø kommunes lukkedage (Link til kommunen) + sommerlukket i uge 28 og 29.

De praktiske oplysningerMaddag. Sidste fredag i måneden (se datoer på kalenderen) laver vi mad sammen, og barnet skal ikke have madpakke med.

Madpakken Vi forventer, at barnet har en sund og alsidig madpakke med i en madkasse med navn på. Vi spiser sammen i mindre grupper hver dag kl. ca. 11.30. Hvis barnet ikke kan lide maden eller ikke kan spise alt, sender vi det med hjem i madkassen, så I kan se hvor meget jeres barn har spist. Se i øvrigt under måltider.

Mælk: Til frokosten serverer vi økologisk minimælk og vand. Det er barnet selv der vælger hvad det har lyst til.

Mødetid Børnene skal altid være i børnehaven før kl. 9.30, hvis der ikke er lavet anden aftale.

Nyhedsbrev Hver fredag sender vi et nyhedsbrev ud pr. mail. Her skriver vi lidt uddybende hvad vi har lavet i løbet af ugen og hvad der kommer til at ske i næste uge.

Svømning Alle Maxier går til svømning i perioden september til marts i Farum Svømmehal. Det er om onsdagen fra 9.30-12. Svømning koster 250 kr for hele perioden og betales til børnehaven. Prisen dækker hele perioden. Vi får undervisning af Lone og der er altid en voksen med i vandet.

Vi går frem og tilbage til svømmehallen, så det er vigtigt at svømmetøjet kommer med i en god turtaske.

Sygdom Ring/sms og giv besked. Hvis det er smitsomt, vil vi gerne vide hvad barnet fejler, så vi kan informere de andre familier.

Tavler i garderoben På whiteboardtavlen skrives ugeplanen – tjek den løbende.

På opslagstavlen hænger en månedsplan, hvor planlagte aktiviteter skrives, og hvor vi kort skriver hvad vi har lavet.

Ture Vi har turdag hver tirsdag. De største børn tager på længere ture, med madpakker. Som oftest er de væk fra 9-13. De mindste børn går på kortere ture og spiser for det meste i børnehaven.

I forhold til turtaske anbefaler vi Bergans Nordkapp Junior 12L, som har plads til madpakke og drikkedunk, samt evt. hue og vanter. Den kan købes her: Køb Bergans Nordkapp Junior 12L fra Outnorth

Åbningstid Mandag til torsdag kl. 7.00 til 17.00. Fredag 7.00 til 16.30.