Praktisk information


BØRNEHAVEN SKOMAGERBAKKEN

skomagerbakken@skomagerbakken.dk

De praktiske oplysninger

 

Åbningstid. Mandag til torsdag kl. 7.00 til 17.00. Fredag 7.00 til 16.30.

 

Lukkedage. Vi følger Furesø kommunes lukkedage (se kommunens hjemmeside) + sommerlukket i uge 29 og 30.

 

Tavler i garderoben. På whiteboardtavlen skrives diverse nyheder og beskeder – så læs altid der J På opslagstavlen hænger en månedsplan, hvor planlagte aktiviteter skrives, og hvor vi kort skriver hvad vi har lavet.

 

Mødetid. Børnene skal altid være i børnehaven før kl. 9.30, hvis der ikke er lavet anden aftale.

 

Sygdom.  Ring og giv besked. Hvis det er smitsomt, vil vi gerne vide hvad barnet fejler, så vi kan informere de andre familier.

 

Madpakken. Vi forventer, at barnet har en sund og alsidig madpakke med i en madkasse med navn på. Vi spiser sammen i mindre grupper hver dag kl. ca. 11.30. Hvis barnet ikke kan lide maden eller ikke kan spise alt, sender vi det med hjem i madkassen, så I kan se hvor meget jeres barn har spist.

 

Maddag. Sidste fredag i måneden (se datoer på kalenderen) laver vi mad sammen, og barnet skal ikke have madpakke med.

 

Mælk: Til frokosten serverer vi økologisk minimælk. .

 

Forældremøde. Vi holder forældremøde hvert år i slutningen af oktober. Dette møde er en kombination af generalforsamling og et ”spændende tema/oplæg”.

 

Ferie. I forbindelse med ferier sætter vi ofte en seddel op, hvor vi spørger om, hvem der kommer. Det er vigtigt at I svarer, og at I prøver at gøre det så oprigtigt I kan, så vi ved hvor mange børn, vi skal have personale til.

 

Garderoben. Her skal altid være et sæt skiftetøj, overtøj og fodtøj, der passer til årstiden, så barnet kan lege ude i flere timer. Det er vigtigt, at I hjælper barnet med at holde orden på pladsen, så han/hun kan øve sig i at klare sig selv/finde sine ejendele. Det er også en god ide at skrive navn i tøj mv.

 

Bestyrelsen. Børnehaven er en selvejende institution. Det vil sige, at børnehaven drives af en forening, hvis medlemmer er de forældre, der har indskrevet børn i Børnehaven. Foreningens juridiske grundlag er et sæt vedtægter, der er godkendt af byrådet. Foreningens medlemmer vælger en gang årligt en bestyrelse. Bestyrelsen har ansvaret for børnehavens drift, personale og økonomi. Bestyrelsen består af 5 forældre, lederen og en medarbejderrepræsentant.

 

 

Mad – og måltidspolitik i Børnehaven Skomagerbakken, herunder sukkerpolitik

 

Sund kost er afgørende for børns vækst og udvikling.  Kost handler imidlertid og meget mere end mad og drikke. Måden vi spiser, på og hvad vi spiser, er en vigtig del af vores kultur. Vi udvikler igennem hele livet særlige madvaner under indflydelse af familie, venner, institutioner mm.

 

Madkulturen kan påvirkes og sunde vaner grundlægges enklest i barndommen.  Derfor arbejder vi bevidst med både sunde madvaner og en god ”spise- kultur” i Børnehaven.

 

På en almindelig dag ser barnets ”madplan” således ud:

 

Morgen/formiddag; der bydes på the og knækbrød med smør, ost eller honning.

 

Frokost; her åbnes for madkassen, hvor vi forventer en sund og alsidig frokost med både grøntsager og fuldkornsbrød. 

 

Det er også helt fint med sunde desserter, men glem/gem slik, ”kindersnitter”, kage mv. Med hensyn til chokolademaden er det ok for os, når den er på rugbrød.

 

Til madpakken serveres økologisk minimælk.

 

Om eftermiddag; serverer vi frisk frugt og ofte brød. Vi bestræber os på at købe dansk eller økologisk frugt.  Brødet serveres med f.eks smør, smøreost, leverpostej etc.

 

Hele dagen kan børnene selv drikke vand fra hanen.

 

Vores pædagogiske overvejelser omkring spisning og spisekultur kan læses i vores læreplan.

 

Sukkerpolitik

Der har gennem den seneste tid været fokus på børns sukker indtag og vi vil derfor gerne have en klar sukkerpolitik for Børnehaven. Vi har i bestyrelsen diskuteret sukkerpolitik og på forældremødet i november 2010 vi kommet frem til følgende fælles holdning.

 

”Sukker med omtanke”

 

Stor bevidsthed om ikke at servere unødig sukker i dagligdagen.

 

Der må ikke deles slik/slikposer ud til fødselsdag – eller andre dage J.

 

Hvis man gerne vil forkæle os i hverdagen, vil vi gerne have noget lækker frugt i stedet for is, kage etc.

Det vil sige, at det er ok at servere kage, saft, mindre is, lagkage etc, i forbindelse med børnenes fødselsdage.

 

I Børnehaven må der serveres en kop  saft/kakao til brøddag, kage til fester (Bedsteforældredag, Sommerfest), og der må gives lidt slik i forbindelse med ”påskekurve”, fastelavnsris og ”dagens nisse”.

 

I hverdagen tilstræbes der kun at bruge sukker i små mængder til f.eks hjemmelavet syltetøj, frugtgrød, julesmåkager, pandekager på bålet og andre ”sysler” med pædagogisk motiv.